PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

AIGUA

20
Gener
2014

Una delegació israeliana visita la depuradora de Sabadell - Riu sec

Una delegació israeliana ha visitat aquest matí les instal·lacions de tractament de les aigües residuals de Sabadell - Riu-sec (EDAR Sabadell - Riu-sec)

Una delegació israeliana ha visitat aquest matí les instal·lacions de tractament de les aigües residuals de Sabadell - Riu-sec (EDAR Sabadell - Riu-sec). Es tracta de representants de l’empresa pública local que gestiona tots els projectes i la companyia d’aigües de la regió de Menashe.

 

La visita es deu a l’interès per les actuacions que s’estan duent a terme per posar en funcionament les línies de tractament mitjançant la tecnologia de bioreactors de membranes (MBR), que l’Ajuntament de Sabadell està realitzant mitjançant un conveni subscrit amb l’Agència Catalana de l’Aigua pel període de 15 mesos. Aquestes proves de funcionament l’Ajuntament de Sabadell les va encarregar a Aigües de Sabadell, empresa explotadora de les aigües del municipi.

El regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Lluís Monge, ha destacat que

estem contents de rebre aquesta delegació que s’ha interessat en coneixer el tractament que fem a l’aigua amb la finalitat de depurar-la. Concretament, la delegació israeliana ha vingut per saber com funciona el sistema de membranes que aquí ja està consolidat. Per Sabadell és tot un honor donat que es tracta d’un país que té una molta cura de l’aigua .

De la seva banda Jad Junes, membre de CFO of Mai Iron, ha expressat

la voluntat de conèixer tots els detalls de funcionament de la planta, així com el costos que poden suposar, ja que s’han de valorar tots els condicionants.

La posada en servei de les instal·lacions MBR L’EDAR Sabadell – Riu-sec és una de les primeres depuradores municipals que està utilitzant la tecnologia MBR i permetrà tractar la totalitat del cabal d’entrada mitjançant aquesta tecnologia, 35.000 m3/dia, incrementant el cabal de sortida amb una qualitat suficient com per a ser utilitzada com a aigua regenerada, previ tractament de desinfecció.

Categories Aigua, Medi ambient, Transició Ecològica Tags aigües residuals, medi ambient