PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

AIGUA

17
Juny
2019

Una jornada de portes obertes permet visitar la planta pilot de producció de gas renovable de la depuradora de Sant Pau de Riu-sec

Tindrà lloc el 19 de juny, dins la Setmana de l’Energia

Una jornada de portes obertes permet visitar la planta pilot de producció de gas renovable de la depuradora de Sant Pau de Riu-sec

El dimecres 19 de juny, de 9.30 a 14 h, tindrà lloc una jornada de portes obertes a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Sant Pau de Riu-sec amb motiu de la 15a Setmana de l’Energia i el Canvi Climàtic.

En aquesta depuradora –gestionada per l’Ajuntament de Sabadell mitjançant l’empresa explotadora Aigües de Sabadell– s’hi ha instal·lat durant dos anys una planta pilot per comprovar-ne la viabilitat. L’objectiu és investigar les tecnologies de producció de gas renovable a partir de biogàs de depuradora i comprovar que l’emmagatzematge d’energia de forma química és una possible solució per al repte d’emmagatzemar les energies renovables a gran escala.

Concretament, es tracta d’una planta pilot de producció de gas renovable que converteix els fangs de la depuradora en biogàs, que és una barreja de gas natural i de diòxid de carboni produït a partir de matèria orgànica. Aquest biogàs s’ha de depurar i enriquir perquè sigui compatible amb el gas natural de la xarxa. A més, la planta compta amb un segon procés de producció de gas natural sintètic a partir del diòxid de carboni i d’aigua, procés anomenat tècnicament metanació.

La iniciativa s’emmarca dins del projecte “Combustibles Sintètics” CoSin de la Comunitat RIS3CAT Energia, creada per la Generalitat de Catalunya per mitjà d’ACCIÓ, en què s’engloben diversos projectes d’investigació industrial, desenvolupament experimental i innovació orientats a transformar el sector energètic cap a un model més sostenible i eficient. El projecte CoSin està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Aquest projecte el lidera Naturgy i l’ha desenvolupat l’equip consorciat per Labaqua, Cetaqua, IREC, FAE, AMES i la UPC.

Categories Sabadell 2030, Aigua, Medi ambient, Transició Ecològica Tags aigua, EDAR, Estació Depuradora d’Aigües Residuals, medi ambient, Setmana de l’Energia i el Canvi Climàtic, sostenibilitat