PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

04
Novembre
2020

Ple municipal del mes de novembre

Durant la sessió ordinària de novembre es van aprovar els següents punts:

El ple de municipal del mes de novembre ha aprovat iniciar el procediment per concedir, a Pere Casaldàliga Pla, la Medalla de la Ciutat al Mèrit Ciutadà̀ a títol pòstum. Més informació.

Així mateix, la corporació també ha donat llum verda a una aplicació de capital a l’empresa municipal VIMUSA que permetin iniciar els treballs de construcció d’una promoció de 32 habitatges que es construirà al carrer de Francesc Layret. Notícia completa.

Entre els punts destacats del ple hi ha dos aportacions extraordinàries que farà l’Ajuntament en projectes i accions de cooperació internacional i que requereixen ajut humanitari de forma urgent. Més informació.

De la sessió plenària del novembre també en destaca l’aprovació d’una modificació contractual que ha de permetre la renovació del 90% de l’enllumenat públic a sistema LED. La notícia completa i els detalls es troben aquí.

Altres punts que s’han debatut de la part resolutiva són els següents:

  • Aprovació de les cessions temporals en règim de comodat al Museu etnològic i de cultures del món de Barcelona d'una obra d'una col·lecció del Museu d'Art de Sabadell, i al Musée des Confluences de Lió de tres objectes d'una col·lecció del Museu d'Història de Sabadell, per a exposicions temporals. Aprovat.
  • Concessió d'una subvenció directa de caràcter excepcional al Consell Esportiu Vallès Occidental-Sabadell, per al sosteniment econòmic de l'esport escolar a fi de pal·liar els efectes econòmics i socials derivats de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Aprovat.
  • Concessió d'una subvenció directa de caràcter excepcional al Club Natació Sabadell, per l'organització de la Copa del Rei i la Copa de la Reina dels equips de waterpolo masculins i femenins de l'any 2020. Aprovat.
  • Aprovació del pressupost provisional d'explotació del servei de transport urbà de viatgers per a l'any 2021. Aprovat.
  • Aprovació provisional de les modificacions de l'ordenança fiscal núm. 4.3, reguladora de la taxa per la utilització privativa, pels aprofitaments especials i pels serveis prestats en els mercats municipals, i de l'ordenança fiscal núm. 4.5, reguladora de la taxa per l'ocupació privativa i aprofitament especial del domini públic. Aprovat.
  • Aprovació inicial de les bases específiques reguladores de la concessió de subvencions per pal·liar els danys econòmics patits pels establiments comercials com a conseqüència del tancament decretat per la declaració de l'estat d'alarma. Aprovat.

Part deliberativa i de control

Mocions aprovades:

  • Moció del grup municipal de Crida per Sabadell, per una atenció primària forta, de qualitat i 100% pública.
  • Moció del grup municipal de Junts per Sabadell, per desenvolupar un pla d'actuació especial contra l'assetjament sexual en l'entorn escolar.
  • Moció del grup municipal de Ciutadans, de recolzament als sectors econòmics de Sabadell afectats per les mesures adoptades per la Resolució del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya SLT/2568/2020, de 19 d'octubre, i de creació d'ajuts econòmics.
  • Moció del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya, per instar el Govern espanyol a ampliar i mantenir la prohibició d'executar llançaments de desnonaments.

Categories Ajuntament, Mocions, Govern, Transparència Tags Ple municipal