PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

04
Novembre
2015

L’Ajuntament de Sabadell obre expedients informatius a tres treballadors municipals en relació amb la seva imputació en el cas Mercuri

Davant les informacions fetes públiques les darreres hores sobre el Sumari del Cas Mercuri (peça 21), en la qual han estat imputats tres treballadors municipals, l’Ajuntament de Sabadell ha decidit obrir expedients informatius amb l’objectiu d’aclarir si s’ha incorregut en alguna falta administrativa.

Cal recordar que, tal i com era objectiu del nou govern, l’Ajuntament de Sabadell, com a màxim vetllador dels interessos corporatius i de la ciutat, està personat com a acusació particular del cas Mercuri.

Categories: Ajuntament, Govern

04
Novembre
2015

El nou centre de control de trànsit permetrà monitoritzar la circulació a la ciutat, facilitant la presa de decisions per a una mobilitat més sostenible i segura

Aquest matí s’ha presentat la primera fase del nou centre de control de trànsit de Sabadell. El servei, ubicat a Can Marcet, permetrà en tot moment la gestió i monitoritzaciócontroltransit del trànsit a la ciutat, tot detectant incidències i alhora recollint dades útils per conèixer les dinàmiques de circulació a les principals vies de Sabadell. Avui han presentat el nou dispositiu l’alcalde, Juli Fernàndez, i el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero.

Categories: Mobilitat, Mobilitat i transport

03
Novembre
2015

L’Ajuntament lliura els tres primers horts urbans a entitats de Sabadell per omplir espais en desús de contingut social

S’impulsa, així, un triple objectiu -social, ambiental i alimentari- i es dóna contingut a espais urbans desaprofitats

L’Associació de Veïns de la Creu de Barberà, l’Associació de Guinea-Bissau i Simpatitzants de Sabadell i l’Associació Afrocatalana d’Acció Solidària Amics de la Casamance han estat les tres entitats adjudicatàries de les primeres parcel·les d’horts urbans que l’Ajuntament de Sabadell ofereix a les entitats i associacions de la ciutat.

 

 

 

 

Categories: Entitats, Participació ciutadana, Sostenibilitat

01
Octubre
2015

El govern municipal afronta l’actualització i millora del Pla Especial de protecció del patrimoni de la ciutat

El Pla inclourà el desenvolupament d'una estratègia, el disseny de les eines de gestió necessàries i la previsió dels recursos a utilitzar...

El Pla inclourà el desenvolupament d'una estratègia, el disseny de les eines de gestió necessàries i la previsió dels recursos a utilitzarpepbamas

 

El govern municipal de Sabadell ha iniciat un procés d’actualització i millora del Pla Especial del Patrimoni de Sabadell ([PEP]BAMAS), amb l’objectiu d’aconseguir una millor protecció del patrimoni de la ciutat. Després de l’aprovació inicial ja realitzada el maig passat, la voluntat del nou govern és aprofitar aquesta oportunitat per aconseguir una major efectivitat del Pla. En aquest procés, el govern pretén posar l'èmfasi en els aspectes de manteniment i recuperació dels elements patrimonials, potenciant el seu valor com a espais d’ús ciutadà.

Tal i com ha explicat el tinent d’alcalde de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, “volem donar molta importància a la protecció, a la seva conservació i també al seu ús per donar un valor afegit als elements que s’inclouen al pla. Per fer-ho definirem una estratègia i un recursos de gestió, que es tradueixin en un seguit de mesures per conservar el patrimoni”.

L’objectiu principal d’aquest procés és aprofundir en els mecanismes de gestió i finançament que han de permetre la conservació del patrimoni. Aquesta actualització inclourà el desenvolupament d'una estratègia, el disseny de les eines de gestió necessàries i la previsió dels recursos. D’aquesta manera el govern municipal vol anar més enllà de la delimitació i descripció del grau de protecció dels elements i plantejar la redacció d’un document que, a través d’incloure un estudi econòmic i financer més extens que l’anterior i adaptat a les noves propostes, desenvolupi una bateria d’eines i un pla de treball que faci efectiva la protecció i dinamització d’aquest patrimoni.

En aquest sentit,Serracant ha afegit que: “encetem un procés d’actualització i millora per garantir de manera eficaç la protecció dels béns arquitectònics, arqueològics i naturals i aprofundir en els mecanismes de gestió i finançament, que de fet són els que han de permetre aquesta conservació del patrimoni. Eixamplarem l’estudi econòmic i financer perquè entenem que a partir d’aquest instrument definirem com fer efectiva aquesta millor protecció. És a dir, que abordarem qüestions relacionades amb bonificacions, exempcions o tasques de rehabilitació per ajudar a conservar els béns privats. Així mateix, i pel que fa als edificis públics també buscarem recursos per poder fer efectiu el seu manteniment”.

Un altre aspecte rellevant de l’actualització que ha emprès el govern municipal passa per millorar la comprensió tècnica de les fitxes que descriuen el nivell de protecció de cada element, per evitar així múltiples interpretacions de lectura, com ha estat el cas, per exemple dels conflictes sorgits en el Despatx Corominas.

Precisament en el cas del Despatx Corominas el tinent d’alcalde ha puntualitzat que “durant l’estiu els serveis tècnics municipals van assabentar-se de l’enderroc d’un nou element protegit a l’interior del conjunt del Despatx Corominas sense la corresponent llicència d’enderroc i per aquest motiu es van paralitzar les obres. En aquest cas, estem parlant d’un element clarament protegit, però en altres ocasions en el mateix element hi ha hagut diferents interpretacions del que es pot o no fer en un element. Per aquesta raó abordarem una nova redacció del nivell de protecció dels elements del PEP-BAMAS”.

Així mateix, en aquest procés s’actualitzarà també la descripció dels béns que hagin patit alguna modificació en els darrers temps per adaptar-la a la realitat actual. En aquest sentit, és necessari per exemple actualitzar la descripció dels espais naturals que van patir els efectes de la ventada del desembre de 2014.

Tot aquest procés, que haurà de ser acotat en el temps degut als terminis de caducitat del període de suspensió de llicències, comprendrà un treball intern pluridisciplinar en què intervindran diferents àrees de l'Ajuntament, així com també un procés en el qual es convocarà a les diverses entitats implicades, per tal de poder recollir orientacions per fer més efectiu i acurat el document.

 

Situació del PEPPS

 

L’actualització de l’antic PEPPS es fa després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’anul·lés el passat mes de març. El Pla, que ara s’anomena Pla especial de protecció dels béns arqueològics, mediambientals i arquitectònics de Sabadell ([PEP]-BAMAS), també inclou la modificació que fa referència a la presentació d’un nou estudi financer, tal com demanava el TSJC.

 

L’anul·lació per part del TSJC no ha comportat en cap moment la desprotecció del Patrimoni de Sabadell en tant que s'han dut a terme les mesures necessàries per a evitar qualsevol afectació en el marc regulador dels béns patrimonials.

 

En aquest sentit, el 25 de març es feia efectiva la suspensió de qualsevol llicència que pogués afectar tant els elements com els seus entorns i el 30 d'abril s'aprovava inicialment el Catàleg de béns del municipi, així com la seva normativa reguladora mitjançant el Pla Especial de Protecció dels Béns Arqueològics, Mediambientals i Arquitectònics.

 

Amb aquesta aprovació es permetia tornar a atorgar llicències en els àmbits suspesos amb la condició de complir el marc normatiu de protecció aprovat inicialment de manera que, tot i mantenir-se la suspensió de llicències fins al 2017, es pot considerar que no opera a efectes pràctics, perquè es pot aplicar tota la normativa vigent i en tramitació.

 

Categories: Urbanisme i Habitatge

10
Març
2015

El Saló de la Franquícia a Catalunya reunirà prop de 200 marques nacionals i internacionals a Fira Sabadell

FRANQUICAT torna a Fira Sabadell el 13, 14 i 15 de març

El recinte firal de Sabadell (pl. de la Sardana, 7) acull la 2a Edició del Saló de la Franquícia a Catalunya, FRANQUICAT, els dies 13, 14 i 15 de març. Aquesta fira, organitzada per Vital Media Events, està adreçada especialment a persones emprenedores que desitgin posar en marxa el seu propi negoci o associar-se per a la creació d'una empresa o empresaris que vulguin prendre idees noves per a una empresa ja en funcionament. En definitiva, FRANQUICAT està pensat per a totes aquelles persones que volen obrir el seu mercat a Catalunya o bé augmentar-lo. El certamen serà una oportunitat per resoldre dubtes tècnics i legals i intercanviar informació amb negocis actius o adscriure’s al sistema de franquiciats.

Categories: Fira Sabadell, Economia i treball

<<  658 659 660 661 662 [663664 665 666 667  >>