PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

13
Febrer
2015

El president de la Diputació, Salvador Esteve, anuncia que a finals de març els ajuntaments hauran cobrat els ajuts pels efectes de les ventades

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha anunciat avui que a finals de març, els ajuntament afectats per danys de les ventades del 9 de desembre,visdiputaci hauran cobrat la subvenció de la Diputació de Barcelona destinarà per pal·liar els efectes dels danys. Així ho ha anunciat en el transcurs de la visita realitzada aquest matí a municipis del Vallès Occidental. Una visita que ha iniciat al Bosc de Can Deu de Sabadell, on ha estat rebut per l’alcalde de la ciutat, Joan Carles Sánchez. A la trobada també han assistit el tinent d’alcalde de Presidència de l’Ajuntament, Josep Ayuso; el regidor de Sostenibilitat, Lluís Monge; la vicepresidenta primera de la Diputació i alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona; el diputat d’Hisenda, Recursos Interns i Noves Tecnologies, Carles Rossinyol, i el diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient, Joan Puigdollers, juntament amb responsables de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, propietaris de la finca.

 

El bosc de Can Deu és un espai privat però d’ús públic, que va patir greument els efectes del temporal. En aquest punt, Salvador Esteve ha recordat que a finals d’aquest mes de febrer la Diputació haurà compatibilitzat el conjunt dels danys produïts per les ventades en els diversos municipis, remarcant que

la Diputació serà especialment diligent a l’hora d’abonar les quantitats acordades en cada municipi, per poder fer front als treballs de neteja i recuperació dels espais públics malmesos pel temporal.

Pel que fa al conjunt d’ajuts que la corporació aportarà per fer front als danys, Salvador Esteve ha senyalat que, d’acord amb el que s’ha acordat amb la Generalitat de Catalunya, l’aportació de la Diputació es donarà directament als ajuntaments que seran els que els distribuiran en funció de les seves preferències. El president ha senyalat també que els ajuts de la Diputació seran bàsicament per fer front a despeses per arranjar camins, així com espais i equipaments públics.

Per la seva part, l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha explicat que ahir es va reunir la nova Associació de Propietaris Forestals de Sabadell, Castellar del Vallès, Sentmenat i Terrassa per estudiar el plec de condicions per poder adjudicar els treballs de recollida d’arbres caiguts. En paraules de l’alcalde,

s'està sent diligent i s'està actuant bé. És difícil anar més ràpid”. En aquest sentit, ha comentat que “hem rebut l'interès polític de la Generalitat i la Diputació. Administrativament s'ha actuat i els propietaris també han actuat.

Així mateix, l’alcalde ha valorat que

quan arribin les ajudes seran molt ben rebudes, perquè la magnitud de la tragèdia és amplia.

Alhora ha explicat que

retirar-ho tot abans del juny no serà possible, però el que sí farem serà prioritzar les actuacions més urgents en aquest sentit.

Després de Can Deu, el president de la Diputació ha anat a Castellar del Vallès, on acompanyat de l’alcalde, Ignasi Giménez, ha visitat la finca de Can Casamada, també especialment afectada pel temporal, on ha pogut conèixer de manera directa, els danys produïts per la ventada per part dels propietaris d’aquesta finca.

Posteriorment a Sentmenat, Salvador Esteve acompanyat de l’alcaldessa Núria Colomé, ha visitat els jardins de Cal Milionari, situats al mig de la població, i que va patir també importants destrosses pels efectes del vent.