PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
  

EDUCACIÓ

 

 banner cueme educacio

 

El projecte Cultura Emprenedora a l'Escola és un recurs impulsat per la Diputació de Barcelona, i des de les regidories d'Educació i Promoció Econòmica de Sabadell, amb l'objectiu de fomentar els valors de l'emprenedoria en els alumnes de cicle superior de primària. 

Sabadell participa en aquest projecte des del curs 2013-2014 i ja han format part en alguna de les seves edicions les escoles Can Llong, Miquel Carreras, Can Déu, Cifuentes, Arraona, Floresta,  Enric Casassas, Joan Sallarès i Pla, Tarlatana i Sant Julià.

A QUI S'ADREÇA

Alumnat de cinquè i sisè de primària dels Centres Educatius de Sabadell.

DESCRIPCIÓ

Aquest projecte, que vincula els centres educatius i els ens locals, es fonamenta en dos pilars bàsics: l’estratègia local i el projecte educatiu a l’aula. El primer assegura la integració del projecte en les polítiques municipals i vincula altres agents socials del territori i el segon permet, a través de l'adquisició de competències bàsiques, fomentar la cultura emprenedora entre l'alumnat, mitjançant la creació d'una cooperativa escolar.

OBJECTIUS

  • Treballar en el cicle superior de l’educació primària els valors, habilitats i capacitats vinculades a l’emprenedoria: La iniciativa, la responsabilitat, l’assumpció de risc, la perseverança, l’aprofitament de recursos, el treball en equip, etc.
  • Reforçar competències bàsiques: competència matemàtica, lingüística, digital, social, artística, coneixement del món físic, etc.

En definitiva un treball de totes les competències educatives clau de manera transversal a partir de la competència en autonomia i iniciativa personal, amb una voluntat de consolidar aprenentatges en una etapa en la qual l’alumnat evoluciona progressivament cap a l’autonomia i la seva inclusió en grups.

Les accions de la que consta el projecte s’organitzen per fases:

  1. Creació cooperatives i constitució amb presentació institucional
  2. Disseny de la imatge corporativa i comunicació
  3. Generar idees de productes i/o serveis
  4. Tria dels productes i estudi de mercat
  5. Producció
  6. Venda dels productes
  7. Recollim fruits i triem l’entitat social local beneficiària
  8. Cloenda municipal

 

 COOPERATIVES ESCOLARS 2022 - 2023

6

 COOPERATIVES COL·LABORADORES

2