PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
  

EDUCACIÓ

 

 subapartats web educació

 

QUÈ ÉS EL CONSELL?

El Consell d'Entitats Ciutat i Escola de Sabadell és l'òrgan de coordinació de les activitats educatives que s'han teixit amb la complicitat de diverses entitats, empreses i departaments de l'Ajuntament al llarg dels anys, configurant el Programa Ciutat i Escola.

La principal voluntat del Consell és la de coordinar les activitats educatives que s'ofereixen als centres i posar al seu abast els múltiples reecursos que la ciutat pot oferir per ampliar les oportunitats d'aprenentatge dels alumnes.

El Consell d'Entitats Ciutat i Escola es va constituir a l'abril del 2005, tot i que les beceroles del Programa es remunten abans dels primers ajuntaments democràtics. A la dècada dels anys 80 es van consolidar i diversificar les entitats, amb activitats tant emblemàtiques com ara la Mostra de Teatre i el Concurs Literari Joan Oliver. És a partir del curs 1998-1999 que el programa passa a anomenar-se Ciutat i Escola.

Les actuacions d'aquest Consell són coherents amb els principis de la Carta de Ciutats Educadores, signada al 1990 i van encaminades a assolir les línies estratègiques que es van formular al 1998 amb el Projecte Educatiu de Sabadell, el qual ja proposava la creació d'aquest òrgan.

Des de la seva creació, el nombre d'entitats d'aquest Consell, ha anat augmentant progressivament amb la incorporació d'institucions, entitats i empreses de la ciutat, així com també el nombre d'activitats educatives que s'ofereix des del Programa.

 

ÚLTIMA SESSIÓ PLENÀRIA

Properament

Reglament

Composició del Consell

Activitats Formatives

Cada curs el Consell d'Entitats Ciutat i Escola organitza formació per als seus membres. Durant el curs 2015-16 es va dur a terme un curs sobre xarxes socials i marquèting digital, amb l'objectiu d'oferir a les entitats uns coneixements bàsics sobre els espais digitals de les xarxes socials: publicació, llenguatge, moderació, creació de comunitat, analítica social..., que els podran ser útils a l'hora de promocionar els seus projectes professionals, esdeveniments o accions determinades.

La formació va ser a càrrec de Jordi Verdura, professional que es dedica des de 2012 a acompanyar a la petita i mitjana empresa i a l’administració pública en el món de les xarxes socials i el màrqueting digital.

Sessions Plenàries anteriors


SESSIÓ PLENÀRIA - 12 DE DESEMBRE DE 2017

La Biblioteca Vapor Badia va acollir el 12 de desembre passat el plenari del Consell d’Entitats Ciutat i Escola, format per una setantena d’entitats, empreses i departaments de l’Ajuntament que, sota la coordinació de la Regidoria d’Educació, fan possible el programa. Un programa que, recordem, impulsa i ofereix nombroses activitats als centres educatius per complementar els coneixements curriculars que l’alumnat assoleix a les aules.

Durant la trobada d’avui s’ha fet balanç del curs 2016-17. Així mateix s’ha presentat als assistents un resum del Pla per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu (Pla Èqxit) i s’ha continuat treballant per ampliar el nombre de propostes que, comptant amb la implicació dels membres del Consell Ciutat i Escola, Sabadell posa l’abast dels centres de secundària per al desenvolupament del Servei Comunitari.

Durant la trobada, s’ha presentat als assistents el nou portal del Servei Comunitari, on es recullen els projectes d’actuació que més d’una vintena d’entitats, institucions i serveis de l’Ajuntament -entre els quals alguns dels membres del Consell Ciutat i Escola-, ofereixen als centres de secundària com a punt de partida per desenvolupar el Servei Comunitari.

Aquest Servei serà obligatori per a alumnat de tercer o quart d’ESO a partir del curs 2019-20 i consisteix en una acció educativa d’Aprenentatge-Servei que vol afavorir que l’alumnat assoleixi un compromís cívic, formant-se i alhora actuant en el seu entorn amb l’objectiu de millorar-lo. Per altra banda, els assistents han pogut conèixer la valoració del Programa i s'han recollit les preferències sobre la propera formació del Consell i sobre la generació de noves propostes de Servei Comunitari.

Ordre del dia:

  • Benvinguda, a càrrec del Regidor d’Educació
  • Aprovació de l’acta de la darrera sessió (2-12-2016)
  • Valoració del curs 2016-2017: anàlisi de dades i propostes de millora, a càrrec d’Anna Baró, tècnica d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell
  • Presentació del portal dels Serveis Comunitaris, a càrrec d’Anna Baró, tècnica d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell
  • Dinàmica: Microexposicions i Fira del Servei Comunitari, a càrrec de Carme Pallès, tècnica d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell. Intervenen 5 entitats, institucions i/o serveis municipals, presentant les seves propostes de Servei Comunitari.
  • Torn obert de paraules
  • Cloenda

Accediu a la presentació de la sessió plenària.

Consulteu la nota de premsa.



SESSIÓ PLENÀRIA - 2 DE DESEMBRE DE 2016

El dia 2 de desembre es va dur a terme el plenari del Consell d’Entitats Ciutat i Escola. A la trobada es van analitzar les dades de participació al programa Ciutat i Escola i es van abordar possibles reptes de futur.

Al plenari es va fer palesa la voluntat de les entitats per treballar conjuntament amb els instituts en el desenvolupament dels serveis comunitaris, que seran obligatoris per a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO a partir del curs 2019-2020.

D’altra banda, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, el plenari va tractar l’adhesió de Sabadell al Manifest dels alcaldes i alcaldesses de l’Associació Internacional de Ciutats i Educadores, renovant així els compromisos de la nostra ciutat com a membre d’aquesta xarxa de municipis.

Els documents que es van presentar durant la sessió són:

Consulteu la nota de premsa.



SESSIÓ PLENÀRIA - 2 DE FEBRER DE 2016

Ordre del dia:

Altres documents que es van presentar durant la sessió són:



SESSIÓ PLENÀRIA - 2 DE FEBRER DE 2012

Ordre del dia:

  • Benvinguda del regidor.
  • Aprovació de l'acte de la darrera sessió (16/03/2011).
  • Aspectes rellevants sobre les dades de participació del curs 2010-2011.
  • Línies estratègiques del Programa per al 2012–2015 i desplegament d’accions per a aquest curs.
  • Conferència a càrrec de Roser Canals: El programa Ciutat i Escola, un recurs “privilegiat” per a l´aprenentatge competencial.
  • Anàlisi pràctica d’una activitat del Programa CiE d’acord amb la seva definició en el marc de les competències bàsiques d'acord al mapa competencial elaborat pels caps d'estudi dels centres educatius d'educació infantil i primària de la ciutat.
  • Suggeriments i preguntes.


SESSIÓ PLENÀRIA - 16 DE MARÇ DE 2011

Ordre del dia:

  • Aprovació de l'acta de la darrera sessió (13/07/2010)
  • Conclusions de les dades de participació del curs 2009-10
  • Línies de treball per al curs 2011-2012:
  • - Gestió de les activitats

    - Aplicatiu del Programa Ciutat i Escola

    - Actualització del web - Programa Ciutat i Escola

    - Participació de les famílies en les activitats

    - Impuls de projectes: APS, nous projectes TAC, altres

  • Conferència:"Tecnologia a l'educació, per a què?", a càrrec de Jordi Adell
  • Propera formació impulsada pel Consell: "Les tecnologies d'aprenentatge aplicades al Programa Ciutat i Escola. Les webquest i altres propostes didàctiques", a càrrec de Carme Barba.
  • Suggeriments i preguntes

Altres documents que es van presentar durant la sessió són:

Participació per àmbits

Notes de premsa

banner superior ciutat i escola